Egen odling av ekologiskt stråfoder

En sund mage hos hästen gör inte bara hästen till en glad individ utan flera andra positiva effekter uppnås då magen och tarmen håller sig frisk från onödiga inflammationer. Vårt hösilage har en låg socker och stärkelsenivå, vilket gör att hästarna kan ha fri tillgång utan att lägga på sig så mycket i vikt. Poängen med vårt stråfoder är att man inte ska behöva "banta" sin häst. Den är ju ämnad att äta 16-18 tim/dygn. 

Vi har tre olika vallar där två av dem har inslag av lusern och örter den tredje har enbart gräs med lågt energi och örter. Örterna gör det ogynnsamt för parasiter att ta fäste i tarmväggen. Vallarna får växa långsamt och skörden tas först då axet nästan gått i frö vilket ger ett långt strå med med fiber och proteinet fördelat på hela långa strået. Hästen får tugga länge med den positiva följden att den får mer salivutsöndring som i sin tur gynnar en jämnare och långsammare process genom mage och tarm och hästen kan uppta näringen precis som den ska.  


Vi är även återförsäljare till:

Flourish Evolve från www.eqvital.eu  Pris 445 kr/ 15 kg säck. Ett spannmålsfritt foder.
Innehåller inget majs, potatisprotein, rödbetor, soja eller annat tjafs som de flesta andra kraftfoderleverantörer påstår är bra för hästen. Förr eller senare störs metabolismen och fång/magsår kommer som ett brev på posten. Läs mer om fodret här: www.eqvital.eu.
Klinikhovslagaren Roger Träff på Staby säljer Flourish Evolve men för 470kr Säcken ;-)

Höpellets 380 kr/ 20 kg säck innehåller 40 olika gräs och örtsorter för att boosta mag och tarmfaunan för den viktiga microbiotan. Finns det inte tillräckligt tarmmicrobiome i  i hästens tarmflora börjar microbiomet äta av tarmen istället. Här har vi då början till läckande tarm, kolik, dåligt immunförsvar, indirekta hovproblem, magsår, allergier mm. För att få i hästen tillräckligt med microbiomer måste den få en mångfald av örter, grässorter att äta under minst 16 - 18 timmar under dygnet. Här har vi även gallan som måste få något i magen att spjälka. Att banta sin häst är rent av djurplågeri då tom mage med gallsyra skapar magsår och stress.  Hästen kan prestera på topp när mage och tarm är i balans. 

Vi säljer även Samtliga vitamin- och mineraltillskott från Homeopathuset AB.
Deras tillskott är ett ypperligt komplement till Flourish och höpellets.