Egen odling av ekologist stråfoder

En sund mage hos hästen gör inte bara hästen till en glad individ utan flera andra positiva effekter uppnås då den inte åsamkar sig onödiga inflammationer för att tarm och mage håller sig friska .  Poängen med vårt stråfoder är att man inte ska behöva "banta" sin häst. Den är ju ämnad att äta 16-18 tim/dygn. Med vårt stråfoder kan du inte övermata hästen eftersom vi valt att hålla stärkelsen och socker på väldigt låg nivå.

Vi har tre olika vallar där två av dem har inslag av lusern och örter den tredje harvenbart gräs med lågt energi och örter. Örterna gör det ogynnsamt för parasiter att ta fäste i tarmväggen .

 Vallen får växa långsamt och skörden tas först då axet nästan gått i frö vilket ger ett långt strå med högt fiber- och proteininet fördelat på hela långa strået.

 Hästen får tugga länge med den positiva följden att den får mer salivutsöndring som i sin tur gynnar en jämnare och långsammare process genom mage och tarm och hästen kan uppta näringen  precis som den ska.  

Analys tas vid varje skörd.
Vid skörd plastar vi in rundbalar.


Vi är även återförsäljare till:

Flourish Evolve från www.eqvital.eu  Pris 425 kr/15 kg säck. Ett spannmålsfritt foder.
Innehåller inget majs, potatisprotein, rödbetor, soja eller annat tjafs som de flesta andra kraftfoderleverantörer påstår är bra för hästen. Förr eller senare störs metabolismen och fång/magsår kommer som ett brev på posten. 
Höpellets 345 kr / 20 kg innehåller 40 olika gräs och örtsorter för att boosta mag och tarmfaunan. 
Det finns forskning som stödjer att om hästens organ mår bra fungerar även immunförsvaret optimalt. Hästen kan prestera på topp när  mage och tarm är i balans. 

Läs  mer om fodret här: www.eqvital.eu

OCH

Samtliga vitamin- och mineraltillskott från Homeopathuset